Malaysian Halal Authority and European Operational Excellence

Subsidie Halal advies door het FITSubsidies Flanders Trade

Vanaf 1 mei 2016 ondersteunt Flanders Trade (FIT, Flanders Investment and Trade) aktief de export van Halal producten met een aangepast subsidiebeleid.

Omdat het hierbij doorgaans om vrij specifiek advies gaat, aangepast aan de concrete noden van het bedrijf en de doelmarkt, wordt advies in Halal gesubsidieerd via de rubriek 'internationale maatwerkprojecten'.

Halal wordt immers beschouwd als een groeimarkt, en is ook vaak een voorwaarde om naar groeilanden te kunnen exporteren.

Bij een factuur van 6 000€ betaalt het FIT 3 000 € (of 4 500 € bij een startende exporteur)

Flanders Investment and Trade betaalt 50% tot 75% van de gemaakte kosten terug, tot 12 500€ (18 750€ voor bedrijven die starten met export).

Een gedegen voorbereiding om succesvol in de Halal markt te stappen wordt met deze steun een flink stuk makkelijker.

Als bedrijf gespecialiseerd in advies in Halal en Halal export, binnen en buiten Europa, helpt Logo of Halal Balancing™ U uiteraard graag verder.

Meer informatie over het aangepaste subsidiebeleid vindt U in de informatiebrochure van Flanders Investment and Trade.


Beeld van het visitekaartje van Halal Balancing

Logo of Halal Balancing™ : Halal for non Halal environments

Halal kennis en ervaring. Pragmatisch overgebracht. Met behoud van Halal Integriteit. Met minimale aanpassing van de bedrijfsvoering. Vertalen van religieuze eisen naar dagdagelijkse instructies en procedures. Gebaseerd op internationale standaarden (JAKIM, MUI-LPPOM, IHI, GCC) én een rijke, internationale ervaring.